Götaström

Årets bussresa med en fin turistbuss från BussLinus Hok  till Skåne och besök på BMWs exklusiva bildmuseum i Malmö som bara visas för grupper. Efter lunchen på Burlöv golfklubb gick färden till nostalgimuseum.com i Tryde/Tomelilla. På hemresan blev det en go o snabbfixad bussfika innan hemfärd som planerat 19.15.

 

Nedan följer en kavalkad av bilder, mer kommer i Navet samt finns på vår facebooksida

 

 

VI FICK EN EXKLUSIV VISNING AV ALLAN SÖDERSTRÖMS AUTOMOBILER.
Familjen Söderström, ägare till Förenade Bil-gruppen, har skapat en fantastisk samling med automobiler. Mindre kända märken som Marmon, Hupmobile och Brennabor finns i familjens helt privata museum tillsammans med mer kända märken som Bugatti, BMW, Bentley och Rolls-Royce. Förenade Bil Aktiebolaget i Malmö kör mot 100 år. Företaget grundades 1921 och är ett av landets äldsta bilföretag med fler än trettio olika bilagenturer i företagets snart hundraåriga historia. Vi Götaströms  Fordonshistoriska klubb är inbjudna för att  få tillbringa 2 timmar med guidad visning av Rolf Ramestam i salongerna bland de många klenoderna Tyvärr va det fotoförbud men jag har fått några bilder av Rolf samt tagit en del bilder i  boken om Allan Söderströms Automobiler som vi köpte till klubben. Ett stort fikabord stod uppdukatmed 7 sorters kakor som smakade perfekt.

 

Nostalgicafé the 50’s är ett livligt museum med 2400 kvm utställningsyta där vi välkomnas in i en salig blandning av allehanda nostalgiska miljöer, bilar och prylar. Här kan du stå framför disken till en lanthandel, titta in i ett tryckeri, ett skomakeri, en frisörsalong, en bilverkstad, se leksakerna du, dina föräldrar eller mor och farföräldrar lekte med. Man kunde njuta av designen hos 50-talets hyllade pinaler, såsom kobratelefonen, de pastellfärgade brödrostarna, campingborden, husvagnarna och inte minst bilarna. Inne i museet finns ca 100 fordon, varav 65 är bilar. Några av bilarna är prisbelönta custombilar. Vi avslutade besöket med en gofika.

 

Göta3.PNG

Bild som jag fick av Rolf där hela gänget är samlat

Göta1.PNG

Bild från Rolf som här dukat upp ett gediget fikabord. Även en hustomteMekaninker fanns på plats som hade mycket erfarenhet av mekande och underhöll samlarfordonen

Göta2.PNG

Biden kommer från Rolf som höll ett inledande föredrag om familjen Söderström och fordonshistoria från 1896 till nutid mycket imponerande

bus24.JPG
bus14.JPG
bus1.JPG
bus2.JPG
bus3.JPG
bus4.JPG
bus5.JPG
bus22.JPG
bus23.JPG
bus25.JPG
bus11.JPG
bus12.JPG
bus13.JPG
bus15.JPG
bus16.JPG
bus17.JPG
bus18.JPG
bus19.JPG
bus10.JPG
bus8.JPG
bus20.JPG
bus21.JPG
bus7.JPG
bus9.JPG
bus6.JPG
Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)

Copyright © Götaströms Fordonshistoriska Klubb All rights reserved. info@gotastrom.nu